Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A paradicsom karó kiválóan megóvja a paradicsom szárát

Az emberiség már a kezdetek óta foglalkozik növénytermesztéssel. Megélhetési célból választották az emberek az élet ilyen formáját akkoriban. A paradicsom termesztésének kiindulási pontja Közép és Dél-Amerika volt a 16. század végén, majd 2 évszáddal később már hazánkban is népszerűvé vált.

Ízletes termése és magas vitamin tartalmának köszönhetően, viszonylag korán elterjedt Európában. Napjainkban is ez az egyik legnépszerűbb opció a termelők körében annak ellenére, hogy ez egy eléggé munkaigényes növénynek mondható, mivel hőmérséklete igénye, páratartalom, tápanyag szükséglete és a folytonos gondozása miatt. A hobbikertészeknek is gyakran kézenfekvő választás paradicsomtermesztés. Amennyiben Ön is a fent említettek mellett döntött, akkor szüksége lehet majd paradicsom karó alkalmazására. A növekedő palántának egy bizonyos szint után szüksége lesz megfelelő stabilitásra a kitűnő termés érdekében. Felelőtlen hozzáállással könnyen előidézhető a növény fejlődésének lelassulása, majd leállása. A paradicsom karó speciális spirális kialakítása nagy szerepet játszik a súlyelosztásban, ezzel lényegesen nagyobb esélyt adva a kiváló terméshez.

A paradicsom karót az ültetéstől kezdve a betakarításig célszerű használni, mivel fiatalon a fejlődéshez, később pedig az egyre inkább súlyosabbá váló termés miatt szükséges a precíz tartása a növénynek. A szártörés a paradicsom életének végét jelentheti. Webáruházunkban kétféle méret közül tud választani a paradicsom karót illetően. Rendelkezünk 170 és 180 centiméteres támasztékokkal is melynek anyaga acél. Számos esetben még kötözőre sem lesz szüksége a rögzítés során, mivel a növény önmagától képes lesz belekapaszkodni az acél spirál támasztékba. Amennyiben úgy gondolja, hogy jobb lenne biztosra menni a kötözéssel, az sem megoldhatatlan, mivel a paradicsom karó használata és a fent említett nem zárja ki egymást. Teljesen megfér a kettő egymás mellett. A kitartó munka és az odafigyeléssel eltöltött idő meg tudja hozni a gyümölcsét a paradicsom karó igénybevételének segítségével.

Tartalomhoz tartozó címkék: karó Kerti eszközök paradicsom karó